SafetyRespect levererar fallskydd till Renta

Renta Sverige and SafetyRespect

SafetyRespect har skrivit ett treårskontrakt med Renta om att leverera fallskydd till deras depåer runt om i Sverige. De har beställt produkter från SafetyRespects nytillkomna VT-system som är kompatibelt med andra fyrkantiga system. Räckesnäten blir profilerade med Rentas egen färg och logotyp.

Genom SafetyRespects förvärv av Vivatec Safety GmbH i höstas utökades produktsortimentet med bland annat VT-systemet. Det består av lättanvända och robusta komponenter som uppfyller säkerhetskraven enligt EN 13374 och kan användas tillsammans med andra fyrkantiga system från externa leverantörer.

– På Renta ser vi det som strategiskt rätt att jobba ihop med SafetyRespect, där stor kunskap och hög servicenivå finns inom kollektivt fallskydd. SafetyRespect satsar på att bli större på marknaden, vilket är helt i linje med Rentas egna planer. Att vi i tillägg får våra nya räckesnät i våra egna färger ser vi som ett stort plus, säger Peter Andreas, Fleet & Inköpschef på Renta.

– Genom förvärvet av Vivatec kan nu SafetyRespect bredda sitt produktutbud med byggtrappor, gångbryggor och även fallskydd som är kompatibelt med externa system. Det ger oss en unik position som ledande leverantör med försäljning och uthyrning inom både personligt och kollektivt fallskydd. Vi på SafetyRespect är väldigt glada och mycket stolta att Renta har valt oss som leverantör och samarbetspartner, säger Kim Hallgren, Nordenchef på SafetyRespect.

SafetyRespect är ett marknadsledande bolag inom fallskydd och levererar till över 20 länder. Produkterna produceras i egna fabriker och verksamheten är certifierad av TÜV gällande kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Fallolyckor är en av de vanligaste orsakerna till skador och dödsfall i byggbranschen. Därför är SafetyRespects viktigaste uppgift som fallskyddsexpert att skydda liv. Med rätt kunskap och smarta produkter går det att skapa en positiv förändring.

I bilden syns Peter Andreas, Fleet & Inköpschef på Renta, samt Kim Hallgren, Nordenchef på SafetyRespect.

 

 

 


Publicerat 2023-04-26