SafetyRespect förvärvar tyska Vivatec

Safetyrespect aquires Vivatec_220916_lowres

Safetyrespect AB är marknadsledande expert på fallskydd till byggbranschen och verkar på en internationell marknad. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför kollektivt och personligt fallskydd, med ett tydligt användarfokus erbjuds både försäljning och uthyrning i affärsmodellen. Koncernen omsätter ca 200 Mkr.

Vivatec Gmbh med sin bas och produktion i Tyskland har Västeuropa som sin primära marknad. Sortimentet är välutvecklat inom kollektivt fallskydd och olika tillträdeslösningar. Bolaget omsätter ca 60 Mkr och har 25 anställda.

Per Ramberger, VD SafetyRespect:
Vi ser förvärvet av Vivatec som ett strategiskt steg i vår fortsatta tillväxt och utvecklingen av vår verksamhet på nya geografiska marknader. Det finns stora synergier inom produktsortiment, produktion och nya affärsmodeller. Vi önskar Gunnar och hans team varmt välkomna till SafetyRespect.

Gunnar Monheimius VD Vivatec:
Att bli en del av Safetyrespect är helt rätt utveckling för Vivatec då bolagen har liknade bakgrund och DNA. Vi fortsätter utvecklas men med större resurser och i ett större sammanhang. Vi ser fram emot en spännande framtid

För mer information:
Per Ramberger. tel: +46 70 3275608, mail: per@safetyrespect.se
Gunnar Monheimius. tel: +49 172 2473300, mail: gunnar@viva-tec.com

 


Publicerat 2022-09-16