2020-10-30 SÄKRARE OCH BILLIGARE FALLSKYDD MED INGJUTNINGSFÄSTEN

Att god planering är viktigt för att lyckas med ett projekt är kanske ingen nyhet. Men det kan vara bra att komma ihåg att det även gäller fallskyddet – det säkraste och billigaste fallskyddet är det som projekteras in i ett tidigt skede.

Om ni använder gjutna betongelement, som filigranbjälklag, plattbärlag eller väggelement i betong, så är olika typer av ingjutningsfästen oftast den bästa lösningen.

Ingjutningshylsor som redan i betongfabriken gjuts in i plattbärlaget ger ett snabbt och säkert montage av fallskydd. Ingjutningshylsan har ett integrerat stolplås vilket gör det enkelt att montera stolparna utan att behöva använda verktyg. Stolpar och nät kan då monteras antingen innan eller efter att plattbärlaget lyfts på plats.

I konstruktioner med plattbärlag kan även Avstängarfäste monteras på avstängarplåten efter att infästningen har förprojekterats. Och i väggelement passar det ofta bra med vår Väggtoppshylsa, som ger en fri arbetsyta på hela bjälklaget.

Låter det intressant? Här kan du läsa mer om våra olika ingjutningsfästen