2021-03-08 HÄNGBRYGGA – STÄLLNING OCH FALLSKYDD I ETT

Arbetsplattform fallskydd SafetyRespect

Flex Hängbrygga är vårt väggmonterade system som både skapar ett säkert arbetsplan och ger fallskydd vid t ex takarbeten. Systemet går att anpassa till de flesta situationer och är både snabbare att montera och mer flexibelt än traditionella ställningar.

Eftersom hängbryggan sitter monterad på väggen så är marken under arbetsplanet fritt, vilket innebär att du inte behöver lägga tid på att söka tillstånd för ställningen. Eftersom mängden komponenter i hängbryggan också är mycket mindre än för en traditionell ställning så ger Flex hängbrygga bättre ekonomi.

Vårt system för Flex Hängbrygga har nyligen gått igenom en kontroll av ackrediteringsorganet RISE för att förnya typkontrollintyget som ställning i lastklass 2 och 3 enligt AFS 2013:4, och kraven i fastställda europeiska standarder. Det nya intyget gäller i 10 år framåt.

I samband med kontrollen gick vi även igenom och förtydligade manualen för systemet – ladda gärna ner den nya manualen om du har missat det!

 Manual Flex Hängbrygga